CARTIER TARİHÇESİ

  • Tarih |

Marka 1847 yılında Louis François Cartier tarafından kurulmuştur. Kurulduğu yıllarda mücevher satışı yapan firma zaman içersinde saatlerin mücevherden daha değerli olduğunu düşünüp, saat tasarımı ve satışına başlamıştır.

Markasını bu doğrultuda günümüze taşımayı başaran firmanın en temel ideolojisi müşterilerinin hiçbir yerde bulamayacakları özel saatler tasarlamak olmuştur. Bu doğrultuda yıllarca tasarıma ve üretime devam eden Cartier, ilk başlarda ciddi satışlar yapamasa da bu iş onun için bir hobi haline gelmiştir.

Bir aile şirketi olmanın geleneği ile 1874 yılınd Cartier, oğluna ,işleri öğretmeye başladı. Oğlu ile birlikte firmasını iki bölüme ayırarak üretime hız katmaya çalışmıştır. Saat bölümünü oğluna devredip kendisi mücevher bölümü ile ilgilenmiştir. Oğlu zaman içersinde kolda, evde ve kolye üstünde kullanılabilecek saatler üretmeye devam etmiştir.

Cartier’in oğlu saat bölümünü devralmasıyla işler hızla büyümeye başlamıştır. 1888 yılında ilk pırlantalı saati tasarlamış fakat bu saatler pek rağbet görmese de yılmadan üretmeye devam etmiştir.

1898 yılında Paris’in en büyük moda evinin sahibi ile evlenmesi ile başarıyı yakalamış ve markanın önü açılmaya başlanmıştır.1910’lu yıllarda artık bir çok kesim Cartier markasını tanımaya başlamıştır.

1932 yılında ilk su geçirmez saati üretmesiyle bu günkü popülaritesine kavuşmuş ve halen dünyanın bir çok ülkesinde satışına devam etmektedir.