JEAGER LE COULTRE TARİHÇESİ

  • Tarih |

Le Sentier atölyesi 1833 yılında İsviçre’de Antonie Lecoultre tarafından kurulmuş, 19. Yüzyılın ortasına kadar yaşamını sürdürmüştür.

Marka dünyanın en küçük kalibreli, en karmaşık mekanizmaları üzerine hizmet vermektedir. Sürekli hareket halindeki kronometre dahil yüzlerce ve kendi aralarında da binin üzerinde kalibre vardır.

1844 yılında o zamanların dünyadaki en hassas ölçüm cihazını icat etmiştir. 1847 yılında saat ayarı için  anahtarsız bir sistem yaratmıştır. 4 yıl sonra kronometre üzerinde yaptığı çalışmalarla altın madalya kazanmıştır.

1866 yılında geliştirdiği çalışmaları ile atölyeler arasında yükselişe geçmiştir. Antonie ve oğlu Elie Lecoultre 1870 yılında çalışanlarını tek bşr çatı altında toplamış ilk kısmen mekanizma üretim süreçlerini geliştirmiştir.

1900’lü yıllarda 128 tekrarlı mekanizmalar ile kronograf fonksiyonları ile donatılmış 350den fazla farklı kalibre üretilmiştir. 1902 ve sonraki 30 yıl boyunca Patek Philippe için üretim yapılmıştır.

1903 yılında icat ettiği ultra ince mekanizmalarla İsviçre üreticilerine meydan okumuştur. 1907 yılında Antonie’nin torunu dünyanın en ince saatlerinden bir koleksiyon üretmiş ve Cartier firmenın müşterisi olmuştur. 15 yıl boyunca Cartier için özel tasarımlar yapmıştır.

1937 yılında Jeager Lecoultre adını almış ve Kuzey Amerika’da bu isimle üretime devam etmiştir.